TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Natura szőlőcukor 1000 g

Natura szőlőcukor 1000 g

Natura szőlőcukor 1000 g

699 Ft
Egységár: 0,7 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Mennyiségi kedvezmény:
1+  db
-
699 Ft/db
2+  db
-1%
692 Ft/db
3+  db
-2%
685 Ft/db
4+  db
-3%
678 Ft/db
5+  db
-4%
671 Ft/db

Részletek

A répacukor népszerűsége, illetve elterjedtsége az elmúlt néhány évszázad alatt a köz szemében 'a cukor' fogalmává vált. Ezt a tényt nehéz kiiktatni a közgondolkodásból, pedig az úgynevezett civilizált népek (a világ vezető és ezek nyomába siető államok) lakosságánál tapasztalható erőteljes, a csontozattal, a cukorbetegséggel és egyéb jelentős problémákkal (pl. a túlsúly) kapcsolatos gondok nagyrészt a (répa)cukorral kapcsolatosak.

Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a vércukorszintet, kevésbé terheli a lebontó apparátust. Nagyon gyors lefolyású, utána a vércukorszint hajlamos az eredeti érték alá esni, ezért cukorbetegek számára tilos a szőlőcukorral való kísérletezés.

A szőlőcukor sejtjeink legfontosabb tápanyaga, vérünk állandó és nélkülözhetetlen komponense. A keményítőt és a répacukrot enzimek bontják szőlőcukorrá, ami a bélből felszívódva rögtön a véráramba kerül.

A szervezetben az inzulin és más hormonok feladata a vér optimális glükóz-szintjének fenntartása.

Minden életfolyamatunkhoz (mozgás, növekedés) izommunka szükséges, ez pedig energiaforrás nélkül nem lehetséges. A vérbe jutott szőlőcukrot a sejtek elégetik, miközben energia szabadul fel.

A fel nem használt glükóz a májban és az izomsejtekben glikogén formájában raktározódik el. Amikor szükséges a tárolt glikogén újra az erőt adó szőlőcukorrá alakul át.

Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a szőlőcukor bevitele jelentősen növeli az agyi funkciókat, amely serkenti a gondolkodást, javítja a memóriát, és elősegíti az információk rögzülését. (tanulás) Mindemellett jó hatással van a szívműködésre is.


A szőlőcukor fogyasztása minden nap ajánlott, por formájában sütéshez, teákhoz, más italok ízesítéséhez.

 

A reformtáplálkozásban a méz mellett a legkedveltebb édesítőszer.


Átlagos tápérték 100 g termékben:


Energia 1522 kJ (358 kcal), fehérje 0 g, szénhidrát 90 g, zsír 0 g

Adatok

Beszállító
Herbaház
Cikkszám
5997848514125
Tömeg
1,111 kg/db

Hasonló termékek